Известие

Collapse
No announcement yet.

Пропаднал таван

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пропаднал таван

Здравейте.
    Тавана ми тотално пропадна и се държи само на един габърчета,които съм сложил
    Дайте идея за добър тапицер във Варна или оферта за таван от алфите след 97-ма,които не са от плат и разбира се как се слага след това
    Благодаря Ви

Можеш да прегледаш "Продава" за 146 на части
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Все още търся решение на проблема?
      Един тапицер от Аспарухово,който доста хора похвалиха...иска 90лв за услугата, макар,че не разбрах какво точно предлага за тези 90лв..

Comment

Колега купи си 2 тубички лепило за тапицерия и си напражи тавана сам,един мой приятел си го залепи разлепения плат и стана супер
        Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

След 97-ма ... да разбирам , че тавана ти не е с плат а е "твърд" от някакъв картон ? Ако е с плат може да разлепиш плата и в-у твърдата част да залепиш кожа с лепило хелмевект . ако ще лепиш същия плат или какъвто и да е друг не използвай това лепило защото попива и след това прозира и лепилото си личи . Тавана не се смъква лесно . Трябва да махнеш дръжките , сенниците , плафона , оплътненията на вратите пластмасите покрай задните стъкла и те така . Внимавай като махаш пластмасите че са чупливи и при 146 незнам от къде ще го изкараш този таван ... но все от някъде е влязъл така че ! При 145 минава през багажника . Успех и цъкни някоя др. снимка , като го оправиш
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Правих я тази процедура лятото.Свалянето не е чак толкова трудно само да не си някой нервак(като мен ).Махат се дръжки,сенници,плафон(преден и заден)страничните панелчета където са коланите са на щипки и се дърпат.Някой кори са лепени със силикон за тавана(ламарината) така,че внимаваш как дърпаш да не счупиш кората.Излиза през багажника.Вадиш-почистваш-купуваш лепило(аз използвах Момент на Хенкел),и кожа(забравих размерите),но ми излезе кожата от Практис за 24лв.Мажеш КОЖАТА с лепило не кората,че много бързо попива и после не хваща.Мажеш с четка-слагаш и започваш да гладиш с валяк за боядисване да се разстели хубаво лепилото и да излезат въздушните мехури.После подгъваш и изрязваш излишното.Оставя се да изсъхне поне 1 ден(сега като е по-хладно повече).Цялата хамалогия ми излезе 30-тина лева.Успех и ако срещаш трудности питай.
            Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
              След 97-ма ... да разбирам , че тавана ти не е с плат а е "твърд" от някакъв картон ? Ако е с плат може да разлепиш плата и в-у твърдата част да залепиш кожа с лепило хелмевект . ако ще лепиш същия плат или какъвто и да е друг не използвай това лепило защото попива и след това прозира и лепилото си личи . Тавана не се смъква лесно . Трябва да махнеш дръжките , сенниците , плафона , оплътненията на вратите пластмасите покрай задните стъкла и те така . Внимавай като махаш пластмасите че са чупливи и при 146 незнам от къде ще го изкараш този таван ... но все от някъде е влязъл така че ! При 145 минава през багажника . Успех и цъкни някоя др. снимка , като го оправиш
              Тавана ми е с плат и вече ръждяса чак от габърчета и лепипо да го държа
              Бяха ми казали да си взема твърд таван да го сложа на мястото на този,но не знам дали съвпадат и дали може да стане.

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
                Правих я тази процедура лятото.Свалянето не е чак толкова трудно само да не си някой нервак(като мен ).Махат се дръжки,сенници,плафон(преден и заден)страничните панелчета където са коланите са на щипки и се дърпат.Някой кори са лепени със силикон за тавана(ламарината) така,че внимаваш как дърпаш да не счупиш кората.Излиза през багажника.Вадиш-почистваш-купуваш лепило(аз използвах Момент на Хенкел),и кожа(забравих размерите),но ми излезе кожата от Практис за 24лв.Мажеш КОЖАТА с лепило не кората,че много бързо попива и после не хваща.Мажеш с четка-слагаш и започваш да гладиш с валяк за боядисване да се разстели хубаво лепилото и да излезат въздушните мехури.После подгъваш и изрязваш излишното.Оставя се да изсъхне поне 1 ден(сега като е по-хладно повече).Цялата хамалогия ми излезе 30-тина лева.Успех и ако срещаш трудности питай.
                Каква точно кожа купи?Че аз тук във Варна хич не знам от къде да търся такова животноПрактис нямаме напримерСнимки имаш ли ако е удобно да видя как се е получило колега!?

Comment

http://www.opelclub-bg.net/forum/ind...showtopic=6017

Колега, плюшът закупих от магазин Автотекстил във Варна. Телефон: 0899/814262 . Магазинът се намира много близо до клиниката на проф. Темелков. Улицата се казва Велико Христов. От същото място взех и лепилото CarmyFix. Имаше 3 вида плюш: черен, един много светъл и този, който виждате в темата. Цената беше 12 лева на м2. в сичко ми излезе 25лв. плата е широк 1.50м.
                  по-лесния вариант - кора от кола след фейслифта - след 97.
                  точка

Comment

Това е другия вариянт-от друга Алфа след фейса.Пасва-точно-търси в раздел продава за някоя след 97-ма.
                    Аз си го правих сам защото имах свободно време а и по-евтино ми излезе(не,че стана като при професионален тапицер,но се кефя ,че си е мое творение).Кожата е изкуствена-тъмно сива,потърси по магазините за платове,завеси и др. такива.
                    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Попринцип продавам чисто нов твърд таван 97-ма, без никакви забележки, перфектен, ако те интересува- ЛС, от Софи съм.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        http://www.opelclub-bg.net/forum/ind...showtopic=6017

по-лесния вариант - кора от кола след фейслифта - след 97.
                        Най - безболезнения вариант
                        sigpic
                        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Чакам още оферти за таван от модел 146 след 97-ма.

Comment

Сега ако някой каже, че има хубав таван с дупка за шибедах ... ще пиеме бира значи
                            145 1.6 boxer
                            146ti

Comment

Първоначално публикувано от Litex Покажи съобщение
                              Каква точно кожа купи?Че аз тук във Варна хич не знам от къде да търся такова животноПрактис нямаме напримерСнимки имаш ли ако е удобно да видя как се е получило колега!?
                              Колега във Варна има магазин за изкуствена кожа на ул.Селиолу.От ул.ген.Колев тръгваш към Битоля,от дясна страна са блокове,мисля че беше към последните.Има табела.Аз съм си вземал от там и съм слагал на тапета и още държи.Касмет

Comment

Working...
                              X